Hoe werkt het lasercoderingspistool?

gevaarlijk

Hoe werkt het lasercoderingspistool?

Lasers zijn gewoon cool. Dat valt niet te ontkennen. Als je net als wij bent, is je favoriete gebruik van deze futuristische technologie waarschijnlijk een rondje of twee (of drie of vier) laserlabels. Het concept van de game is vrij eenvoudig, je schiet je phaser op je tegenstander om punten te scoren totdat een team de winnaar is. Maar heb je je ooit afgevraagd hoe een phaser met lasertags werkt? Laten we dat van dichterbij bekijken!

Wat maakt de laser uit?

Er zijn een aantal verschillende stijlen van lasertagphasers. Sommigen gebruiken werkelijke lasers terwijl anderen LED-verlichting gebruiken. Deze lasers of lampen worden aangestuurd door een mechanisme aan de kop van de phaser. Wanneer je de trekker overhaalt, schiet een gecondenseerde laserstraal of lichtstraal naar buiten. Wanneer deze balk een doelwit raakt, zoals het vest van een andere speler, stuurt het signalen naar de phaser van die speler om hen te laten weten dat ze geraakt zijn. Doorgaans bevriest dit de phaser van de andere speler en moeten ze een paar seconden opladen voordat ze zelf iemand kunnen fotograferen. Als je eenmaal een doel hebt geraakt, zal je eigen phaser ook de hit opnemen.

 laser

Deze balken zijn vaak onzichtbaar en werken als een radiosignaal. Zo communiceren ze de informatie en delen ze ook met een scorebord dat registreert wie de slag heeft gemaakt, wie er geraakt is en hoeveel er naar toe wijzen. Pro tip: Je hebt echt een betere kans om je doel te raken.

Hier zijn enkele leuke feiten die we hebben ontdekt:

• Lasergames kunnen technisch buiten en in het licht worden gespeeld. De meeste mensen spelen liever binnenshuis en met wat duisternis, maar vooral zodat ze de lichtstraal van rood licht uit hun pistool zien schieten. (Maakt richten gemakkelijker.) Maar de lasers werken eigenlijk meer als een afstandsbediening op een tv met de verbinding onzichtbaar.
• Dat gezegd hebbende, buiten spelen in het licht betekent dat er extra ruis kan interfereren met het signaal. Door binnenshuis te spelen kan het signaal meestal rondstuiteren en het raken van een doel gemakkelijker maken. Sommige lasergame plaatsen gebruiken spiegels voor dit specifieke doel.

Is lasertag gevaarlijk?

Wat maakt de laser

Omdat de meeste fasers LED’s en radiosignalen gebruiken, zijn fasers voor lasermarkeringen volkomen veilig. De “laserstraal” die u ziet, is slechts een lichtstraal en niet gevaarlijker dan een licht scheen in uw ogen. Weet je nog die laserpointers waar iedereen eind jaren 90 geobsedeerd door was? Ja, onze fasers zijn zelfs niet zo slim. We pleiten er echter niet voor om licht in iemands gezicht te schijnen! Als u zich zorgen maakt over uw gevoeligheid voor licht, is het een goed idee om uw arts te raadplegen voordat u naar de lasergame arena gaat.

Het enige onderdeel van lasertags dat gevaarlijk is, is het niet volgen van de regels. Rennen, springen en klimmen op armaturen zijn niet toegestaan. Dat is om ervoor te zorgen dat je tijdens de hele wedstrijd veilig en leuk blijft. Maak je geen zorgen, er is een medewerker om alles te bespreken voordat je naar binnen gaat.

No Comments

Post A Comment